Julkisen puolen voittaneen Lumijoen ruokapalvelun luomun käyttöaste oli viime vuonna 16 % raaka-aineista. Ateria- ja puhtauspalveluiden työnjohtaja Sinikka Halonen kertoo, että luomua halutaan käyttää, koska se on ekologinen ja lähes lisäaineeton vaihtoehto. – Luomu- ja lähiruoan käyttö nostaa asiakkaiden arvostusta koulu- ja päiväkotiruokaa kohtaan. Niiden käytön lisääminen on kirjattu myös kunnan strategiaan, hän toteaa. Pienen kunnan ruokapalvelu valmistaa arkisin aterian noin 500 koululaiselle ja päiväkotilapselle. Lumijoella luomua ovat mm. maitotuotteet, puurohiutaleet ja suurimot sekä kananmunat ja leipä. Tavoitteena on laajentaa luomun käyttö ensi vuonna mm. juustoon ja mehuun.
Voittajavideon pääset katsomaan https://youtu.be/vQNsF5VvDeA